مرکز تحقیقات شورای آخوندی در گزارش خود در مورد عواقب شیوع ویروس کرونا ، از بیکاری بالا و شیوع قیام های مردمی هشدار داد.
در بخشی از این گزارش ، پیشنهاد شد که دولت علاوه بر هشدار نسبت به بیکاری ناشی از بحران کرونا ، از ظهور اعتراضات اتحادیه ها و ناآرامی ها با برنامه ریزی مناسب جلوگیری کند.
مرکز تحقیقاتی شورای فوق الذکر پیشتر در گزارش خود هشدار داده بود که ادامه این وضعیت منجر به وقایع غم انگیز خواهد شد ، و تأخیر نهادهای دولتی را در حمایت از گروه های فقیر نشان نداد.
در آخرین گزارش خود ، این مرکز هشدار داده است که در صورت ناآرامی ، کل سیستم دولتی در مناطق بی کفایتی مورد هدف قرار می گیرد.
در این گزارش توضیحی دقیق در مورد ابعاد احتمالی برنامه ریزی برای جلوگیری از اعتراض ارائه نشده است.
هنوز گزارشی دقیق در مورد میزان بیکاری ناشی از بحران کرونا در بخش های مختلف اقتصادی در ایران منتشر نشده است ، اما کریم همتی ، رئیس جمعیت هلال احمر ، در تاریخ 3 نیسان 2020 اعلام کرد که این انجمن به دلیل عواقب بیماری همه گیر کرونا قصد دارد به 2 میلیون بیکار کمک کند. .
مرکز تحقیقاتی شورای شوراهای آخوندی همچنین حاکی از آن است که احتمالاً کشور تحت تأثیر روند فعلی اداری ، درگیر مبارزه با شیوع ویروس کورونا و پیامدهای آن در طول کل سال 2020 خواهد بود.
مسئولان ستاد مدیریت کرونا پیش از این انتظار داشتند که آنها تا آخر تابستان عواقب شیوع آن را متحمل شوند.
در گزارش مرکز تحقیقاتی فوق الذکر آمده است: بیش از حد ساده سازی و عدم اعتماد به نفس مقامات دولتی در تشدید بحران کورونا و سردرگمی در مواجهه با این بحران ؛ مشکلات اداری در مدیریت بحران کورونا.
حسین رحیمی ، فرمانده نیروهای امنیت داخلی تهران ، در تاریخ 3 نیسان ، پیش از این نسبت به عواقب کورونا ، شرایط بی ثبات در جامعه و افزایش نارضایتی در بین محرومان رهبران رژیم هشدار داده بود. وی در تلویزیون دولتی گفت:
وی ادامه داد: "ما مشکلی داریم که این عواقب تاج به ویژه در مسائل اقتصادی است ، خصوصاً برای کسانی که به قول جانابک می گویند با دستمزد روزانه کار می کنند ، درآمد خود را به دست می آورند و چیزی را برای زندگی با خانواده خود می گیرند ، بنابراین شاید این بزرگترین فشار بر این گروه باشد."