با وجود بد شدن اوضاع اقتصادی در کشور در سال ۹۹ نسبت به قبل از آن، با کاهش ورود محکومان به زندانهای استان مواجه بودیم که علت آن انجام اقدامات اصلاحی در قوه قضاییه و محاکم قضایی و همچنین اثربخشی اقدامات تربیتی و اصلاحی در زندانها بوده است.
وی به ارایه آموزشهای حرفهای در زندانها اشاره کرد و ادامه داد: در راستای اقدامات اصلاحی در قوه قضاییه پارسال بیش از۲ هزار و ۵۰۰ بازدید توسط قضات از زندانهای خراسان رضوی انجام شده است.
مدیرکل زندانها و اقدامات تامینی و تربیتی خراسان رضوی گفت: طرح پایش زندانیان پارسال در این استان به صورت آزمایشی انجام شد و در این راستا پرونده بیش از هفت هزار نفر از مددجویان استان در قالب ۹ هزار و ۱۵۰ کاربرگ دوباره مورد بررسی قرار گرفت تا اگر لازم باشد اقدامات قضایی برای آنان صادر شود.
جانفدا افزود: از مجموع کاربرگ های ارسال شده با ۲ هزار و ۸۰۰ کاربرگ موافقت شد که با بررسی صورت گرفته زمینه آزادی ۲ هزار و ۸۳۲ زندانی و تخفیف مجازات ۳۷۶ نفر دیگر موافقت شد.
وی راه اندازی دادرسی الکترونیک از نیمه دوم سال ۹۹ را اقدامی اثربخش و مفید دیگر در زندانهای خراسان رضوی اعلام کرد و ادامه داد: طی این مدت ۶ هزار و ۲۵۱ مورد دادرسی الکترونیک انجام شد.
وی به استفاده از پابندهای الکترونیک و گذراندن حبس محکومان خراسان رضوی در منزل نیز اشاره کرد و گفت: پارسال ۱۷۰ زندانی با بهره گیری از فناوری یاد شده از طریق یک مرکز کنترل و نظارت پیشرفته دوران محکومیت خود را در منزل سپری کردند و در حال حاضر نیز ۱۳۸ نفر با پابند الکترونیک تحت نظارت مرکز نظارت الکترونیک یاد شده قرار دارند و پیگیر افزایش شعاع فعالیت این محکومان برای حضور آنان در مراکز کسب و کارشان هستیم.
اشتغال نیمی از زندانیان خراسان رضوی
مدیر کل زندانها و اقدامات تامینی و تربیتی خراسان رضوی گفت: پارسال ۲۲ درصد از مددجویان در زندانها و یا مراکز اشتغال زندانیان در استان مشغول به کار بودند که در سال جاری این رقم به ۴۹ درصد افزایش یافته است.